RoAd Benelux stapt uit

Artikel delen

RoAd Benelux uit Barneveld stopt in het voorjaar van 2018 alle bedrijfsactiviteiten.

Tot die tijd is het bedrijf gewoon open voor de andere merken, onderdelenlevering en serviceverlening, zo benadrukt de directie. De reden voor de bedrijfsbeëindiging schuilt in het verliezen van het importeurschap van Doosan grondverzetmachines. Dat werd tijdens de TKD in 2016 pijnlijk duidelijk toen op de stand van RoAd geen enkele Doosan-machine te zien was. De rechtszaak werd weliswaar gewonnen, maar de relatie was stuk. Gepoogd werd om het gat te vullen met machines van Hyundai, maar dat verliep te traag om redding te bieden.
RoAd is ook bekend van de merken Bomag, Venieri, Artison, Compair en Strassmayr. Voor al deze merken worden overnamekandidaten gezocht. Diverse personeelsleden kunnen overstappen naar andere bedrijven in de regio.

RoAd Benelux, www.roadbarneveld.com