N31Harlingen officieel geopend

Artikel delen

Met een feestelijke openingshandeling werd op 19 december de nieuwe N31 door Harlingen officieel geopend. Mieke Attema, directeur RWS Noord Nederland, gedeputeerde Sietske Poepjes, wethouder Harry Boon en Sander Dekker van aannemer Ballast Nedam hadden de eer om als eerste over de nieuwe weg te rijden in een oude eend. Na hen volgden de genodigden in totaal vijftien oude eendjes en een authentieke bus.
 
De eendjes staan voor de slogan ‘Samen 1 één(dje)’ die staat voor de samenwerking tussen de verschillende overheden en het verwijderen van de tweedeling in Harlingen. De nieuwe N31 bestaat uit een verdiepte ligging over een lengte van 2 kilometer met vier viaducten, een spoorviaduct en een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg verdwijnt de ‘visuele tweedeling’ in Harlingen en is de weg een stuk veiliger geworden.