De Groene Sector Vakbeurs 2018

Artikel delen

De Groene Sector Vakbeurs beleeft op 9, 10, en 11 januari 2018 in zeven volle beurshallen haar 19e editie in Evenementenhal Hardenberg. Jaarlijks komen duizenden professionals uit de groene sector op het driedaagse evenement af: van hoveniers, boomkwekers en tuin- en landschapsarchitecten tot beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening. In de afgelopen 18 jaar groeide De Groene Sector Vakbeurs uit tot hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche.

groene sector

Ook dit jaar maakt het Groene Inspiratiepark deel uit van De Groene Sector Vakbeurs. Dit concept werd in 2017 voor het eerst toegevoegd aan de beurs en werd meteen een grote trekpleister. Toen bestond Het Groene Inspiratiepark slechts uit een gedeelte van een beurshal. Dat wordt in 2018 uitgebreid naar een volledige beurshal om de bezoeker nog vollediger te inspireren. Nieuw is ook dat de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg in het park wordt gehouden. Het Groene Inspiratiepark steekt in op duurzaamheid, innovatie en onderscheidend vermogen met een directe vertaalslag naar de dagelijkse praktijk.
groene sector

Het Groene Inspiratiepark dient als inspiratietuin voor zowel gemeenten (groen in de openbare ruimte) als de hovenierssector (hoveniersbedrijven, groenvoorzieners, boomverzorgers en dak- en gevelbegroeners). In dit park komen alle onderdelen van het vak samen. Het gaat niet alleen om de aanleg van tuinen, maar ook om het onderhoud (van de bodem tot het groen en alles wat daartussen zit). In het hart van het park ligt een kennistheater waar bezoekers geïnspireerd worden door wijze lessen uit de praktijk. In het kennistheater wordt ieder uur een korte kennissessie van circa twintig minuten gehouden. Initiatiefnemers van Het Groene Inspiratiepark zijn Husqvarna, Espalier, Van Vliet Kastanjehout en Innogreen. Evenementenhal faciliteert het concept.

groene sector
Kortom, tijdens een bezoek aan De Groene Sector Vakbeurs 2018 zijn er voldoende mogelijkheden om nieuwe ontmoetingen, kennis en inspiratie op te doen. Kijk voor meer informatie op www.groenesector.nl.