Volwassen groen in Klein Vondelpark

Artikel delen

Medewerkers van LooHorst Landscaping uit Ermelo hebben Mobilane Kant & Klaar Hagen geplaatst in de Zocherstraat in Amsterdam. Daar zijn onder de naam Klein Vondelpark, pal naast het bekende Vondelpark, twintig nieuwe woningen gebouwd met veel aandacht voor buitengroen. In totaal gingen bijna 250 kant en klare klimophagen de grond in; ongeveer 300 strekkende meter.

De acht gerenoveerde en twaalf nieuwe appartementen hebben bij oplevering volwassen tuinen met onder meer gazons en borders vol heesters en vaste planten. De volgroeide hagen, met roestvast stalen raster, dienen als erfafscheiding en bieden op natuurlijke wijze privacy voor de toekomstige bewoners. De klimophagen zijn bovendien uitstekende fijnstofafvangers.
Volwassen groen in Klein Vondelpark
Coördinator Wilco Versprille van LooHorst Landscaping: “Wanneer we voor hekwerk met jonge klimopplantjes hadden gekozen, had het minimaal twee jaar geduurd voordat er een behoorlijke haag te zien was. Met de Mobilane Kant & Klaar Hagen hebben de tuinen direct een volwassen groene uitstraling en dat bevordert de verkoop van de nieuwe woningen. Daarnaast is het voor ons prettig dat de hagen snel en makkelijk te plaatsen zijn. Je bevestigt ze eenvoudig aan beugels op de palen.”
De kant en klare klimophagen hebben een standaardhoogte van 180 cm, maar aan de zijde van het Vondelpark is gebruik gemaakt van extra hoge hagen. Versprille: “Vanwege gemeentelijke bepalingen moet een houten schutting als buitenaanzicht behouden blijven. Uit perspectief van de bewoners is de saaie schutting van hout nu aan binnenzijde aan het zicht onttrokken door groene hagen van 220 cm hoog. Die zorgen voor een natuurlijke uitstraling die perfect aansluit bij de sfeer van het Vondelpark.”