Innovatieve kunststof walbeschoeiing

Artikel delen

KLP RapidRetain is het nieuwste walbeschoeiingssysteem van Lankhorst. Deze bestaat uit gerecycled kunststof en is inmiddels succesvol geïnstalleerd op diverse locaties in Nederland. De lichtgewicht beschoeiingspanelen zijn makkelijk hanteerbaar en hebben een ijzersterke onderlinge koppeling. Hierdoor kan dit innovatieve beschoeiingssysteem sneller geplaatst worden dan andere licht-constructie systemen. Het systeem is onderhoudsvrij, rot en splintert niet en heeft een verwachte technische levensduur van 50 jaar.

Het KLP RapidRetain Systeem bestaat uit beschoeiingspanelen en combi-palen. Met name de ijzersterke koppeling van de panelen is bijzonder, waardoor het niet nodig is om de palen exact op het verbindingspunt te plaatsen. Dit levert aanzienlijke tijd- en kostenbesparing op, omdat eerst de palen en vervolgens de panelen in één gang geplaatst kunnen worden. Het paneel heeft een optimale lengte van 2,1 meter en heeft een gering gewicht. Hierdoor is het goed te hanteren en efficiënt te plaatsen. Door de hoge stijfheid van de panelen kan de beschoeiing met behulp van een graafmachine de grond ingedrukt worden. De palen kunnen tot 100 cm hart-op-hart geplaatst worden.

Innovatieve kunststof walbeschoeiing

De productie en ontwikkeling van dit duurzame beschoeiingssysteem vindt plaats in Sneek, op exact dezelfde locatie waar Nicolaas Jurjan Lankhorst in 1803 ‘Lankhorst Touwfabrieken’ oprichtte. KLP® RapidRetain is speciaal bedoeld voor lichtere constructies. Lankhorst Recycling Products biedt daarnaast ook oplossingen voor zwaardere constructies, zoals de KLP® Combi-Damwand en de KLP® Glasvezelversterkte Damwand.

Lankhorst Recycling Products
www.klp.nl