Verholen gootsystemen voor extreme belastingen

Artikel delen

Tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg introduceert Intercodam Infra de Stradal CF verholen gootsystemen, die speciaal zijn ontwikkeld voor toepassing in situaties met zware tot zeer zware belasting. Denk aan vliegvelden, haventerminals, tunnels en snelwegen. De groeiende marktbehoefte aan dit type gootsystemen heeft het bedrijf doen besluiten de CF gootsystemen ook in Nederland standaard toe te voegen aan het al brede assortiment afwateringsproducten van Stradal.
 
In 1986 introduceerde Prefaest, tegenwoordig bekend onder de naam Stradal, de eerste zelfdragende prefab betonnen gootsystemen op de Europese markt. Sinds 2003 bestaat hiervoor de Europese norm EN 1433 Type-I, die geldt als zwaarste kwaliteitsnorm voor prefab betonnen gootsystemen. Prefab gootsystemen die voldoen aan deze zware norm zijn veel sneller en goedkoper te installeren. Dat levert een grote besparing op in het gebruik van materialen, machines, mankracht en tijd. Het gehele assortiment van Stradal, dus zowel de CF als de HRI, RI en URBAN-I afwateringsgoten, voldoen aan deze zwaarste norm.
 
Uitgebreid leveringsprogramma
Het leveringsprogramma van de CF biedt een scala aan mogelijkheden en varieert van verkeersklasse A125 tot en met F900 en inwendige diameters van 200/300 tot en met 600 mm. Daarbij zijn er diverse uitvoeringen mogelijk, variërend van een standaard vlakke versie tot een versie met ingebouwde trottoirband. Deze kan bijvoorbeeld als drainerende kantband ingezet worden langs wegen en op parkeerplaatsen.
Naast de reguliere CF is er ook een speciale, extra robuuste variant, voorzien van een volledig gegalvaniseerd stalen omranding en profiel in de sleufinlaat. Deze uitvoering is leverbaar als type 500 en 600 in de verkeersklasse E600/F900 en garandeert zelfs in de meest zwaarbelaste situaties een snelle en effectieve waterafvoer.
 
Intercodam Infra
www.intercodaminfra.com
Standnr 455