‘Verticaal bos’ in Eindhoven

Artikel delen

De wijk Strijp-S in Eindhoven krijgt een bos. Een verticaal bos om precies te zijn, in de vorm van een nieuwe groene woontoren van wooncorporatie Sint Trudo.
 
Maar liefst 125 bomen en 5.200 struiken, planten en bloemen gaat het nieuwe bosje tellen. Alle groen komt in grote plantenbakken aan de gevel van een nieuwe 70 meter hoge woontoren die de corporatie gaat bouwen aan de Philitelaan, bij de busbaan. Zo ontstaat ook hier straks een bos dat zich in de hoogte uitstrekt, met aan de voet een gemeenschappelijke tuin van 350 m2. De Trudo Toren krijgt 125 sociale huurwoningen. Du Pré groenprojecten neemt samen met Van den Berk Boomkwekerijen de levering en aanplant van het groen op zich. Op jaarbasis moet de flat 50.000 kilo CO2 absorberen en 13.750 kilo zuurstof produceren.
 
Du Pré groenprojecten
www.dupre-groenprojecten.nl