Meer groen in Apeldoorn

Artikel delen

Apeldoorn krijgt meer groen en kleur in het straatbeeld. Een paar jaar geleden werd, als gevolg van de bezuinigingen, het openbaar groen fors versoberd. Nu keren groen en bloemen terug.
 
De eerste stappen naar een kleurrijkere stad zijn inmiddels gezet; komend jaar is het de beurt aan de dorpen. De inwoners van Apeldoorn gaven de uitstraling van het openbaar groen nog maar een magere 6,5 als rapportcijfer. Nu het op financieel gebied beter gaat met de gemeente kunnen de groenafdelingen weer creatief aan de slag in parken, plantsoenen en andere stukken van de openbare ruimte. Bollen, bloembakken en kleurrijke heesters gaan het straatbeeld opfleuren. Om kosten te besparen wil de gemeente waar mogelijk 'werk met werk' uitvoeren. Dit houdt in dat als er toch ergens al onderhoud of vervanging gepland staat, direct de afweging wordt gemaakt om het groen te verbeteren. Het gaat daarbij om meerdere projecten waarbij ook andere onderdelen van de openbare ruimte worden opgeknapt of vervangen.