Leidsche Rijn Centrum wordt kindvriendelijk

Artikel delen

Over elk detail van de toekomstige straten en pleinen in het nieuwe winkelgebied Leidsche Rijn Centrum is uitvoerig nagedacht. Ook voor kinderen moet er genoeg te doen zijn.
 
Blikvanger op het uitgestrekte Brusselplein wordt een grote waterpartij met een fontein die door Rots maatwerk wordt geplaatst. Aan de rand kunnen mensen zitten en kinderen hebben straks pret met de spuiters die water omhoog stuwen. De uitstraling doet denken aan de Prinses Diana-herdenkingsfontein in Londen. Op het grootste plein komen ook veel bomen te staan. Op de fontein kan gespeeld, gezeten en gelounged worden op de 20 meter lange loungebank. De fontein is bedoeld als plek om midden in de stad op een aangename manier aan de drukte te ontsnappen. Het waterbassin voor de fontein en de bomen hebben de ontwerpers veel rekenwerk gekost, omdat onder het winkelcentrum een parkeergarage ligt.
 
Rots maatwerk
www.rots-maatwerk.nl