‘Zoemende’ schooltuin voor ROC school

Artikel delen

De Koninklijke van Ginkel Groep heeft samen met Hager en Huigens tuin- en landschapsarchitecten de nieuwe ‘zoemende’ schooltuin ontworpen voor ROC-school Aventus in Apeldoorn. Over een paar jaar vliegen de vlinders je hier om de oren.
 
Ook wordt rt speciaal voor de wilde bijen een bijenhotel aangelegd. Hierin kunnen graafbijen en andere insecten een nestholte uitgraven of plaatsnemen in één van de voorgeboorde gaatjes. Om ervoor te zorgen dat in dit project de natuur optimaal meeprofiteert van het ontwerp hebben de ecologen van Buiting Advies het ontwerp beoordeeld.
Hieruit kwamen enkele kleine aanpassingen. Zo worden sleedoorns niet enkel in de schaduw geplant. De zeldzame sleedoornpage die in de omgeving voorkomt legt de eitjes op sleedoorns die lekker in de zon staan. Het advies is de sleedoorns om de 5-10 jaar gefaseerd af te zetten/terug te snoeien. Daardoor blijven de struiken geschikt als ei-afzetlocatie. Door dit advies hoopt Buiting Advies bij te dragen aan de bescherming van de bijzondere flora en fauna in Nederland, zelfs midden in de stad.