Vegen volgens de Deming cirkel

Artikel delen

Fabrikant Jewel wil groenvoorzieners adviseren bij hun veegwerkzaamheden. Onlangs toonde het bedrijf hoe de 'Deming cirkel' kan worden gebruikt om tot een geoptimaliseerde veegroute te komen.
 
Routeoptimalisatie voor veeggebieden is nogal ingewikkeld wanneer je werkt met papieren kaarten. Hoe teken je namelijk die nieuwe straten op je bestaande kaarten? En staat er wel op welke wegen eenrichtingsverkeer zijn? Daarnaast wil je de route niet alleen aanpassen op nieuwste verkeerssituatie, maar ook zo efficiënt mogelijk indelen voor chauffeurs en inwoners van een stad of dorp. Om te zorgen dat je route zo geoptimaliseerd mogelijk is, kun je werken met de Deming cirkel. De cirkel bestaat uit de stappen: plan, do, check, act. Vertaald naar de praktijk van het vegen: het vaststellen van doelen (volgens het SMART-principe) en bijbehorende werkzaamheden, het vaststellen van manieren om resultaten te meten, uitvoering van de werkzaamheden, resultaten bekijken (feedback), evalueren en bijstellen van doelen en werkzaamheden.
 
Jewel
www.jewel.eu