Allrounder voor ruimen, vegen, dragen en slopen

Artikel delen

Of het nu gaat om hoveniers, bouw & sloop, gemeenten of iedereen die wegen en paden onderhoudt: de nieuwe GIANT skid steer ruimt, veegt, draagt en sloopt. Door het toepassen van innovaties en de beschikbaarheid van een groot aantal werktuigen presenteert de nieuwe skid zichzelf als een multifunctionele alleskunner die helpt om werk eenvoudiger en efficiënter te maken.
 
Werkzaamheden moeten tegenwoordig zo efficiënt mogelijk uitgevoerd worden, ongeacht de sector, en deadlines zijn alom vertegenwoordigd. Het toenemende tekort aan arbeidskrachten in vele industrieën intensiveert deze druk. Tegelijkertijd heeft iedereen de verplichting om ervoor te zorgen dat mensen een veilige en comfortabele werkplek hebben. Door het toepassen van nieuwe innovaties en de beschikbaarheid van een groot aantal werktuigen presenteert de nieuwe skid zichzelf als een multifunctionele alleskunner die helpt om werk eenvoudiger en efficiënter te maken.
 
Innovaties
Het frame is grotendeels hetzelfde en de verbrandingsmotoren zijn gelijk gebleven, maar onderhuids is er veel veranderd. Een nieuw ventielenblok zorgt voor extra gebruiksvriendelijkheid en de mogelijkheid om werkzaamheden precies uit te voeren. Verder worden de skid steer laders voorzien van een grotere hydrauliekpomp voor meer vermogen en een hogere opbrengst.
Grotere wielmotoren zorgen voor meer duw- en trekkracht, betere rijeigenschappen en ze zijn tevens onderhoudsarm. Daarnaast is het vanaf nu ook mogelijk om eenvoudig banden te wisselen. Naar gelang de werkzaamheden kan er uit een groot aantal verschillende banden gekozen worden. Deze kunnen zelfs op locatie gewisseld worden en geven de machine een breedte tussen 76(!) en 110 centimeter.
Het nieuwe bestuurdersplatform is beter geveerd en eenvoudig op te klappen. Dit geeft de bestuurder meer comfort en zorgt ervoor dat de machines compact te vervoeren zijn. Optioneel zijn de skids uit te voeren met een soft brake. Met dit systeem remt de skidsteer geleidelijk na het loslaten van de stuurhendels.
 
Veel opties
Naast dit remsysteem zijn er diverse opties beschikbaar die bijdragen aan het efficiënt en veilig uitvoeren van werkzaamheden. Bijvoorbeeld door het toepassen van een hydraulische snelwissel. Wisselen van werktuigen kan dan eenvoudig en snel gebeuren zonder dat er van de machine afgestapt hoeft te worden. Voor het werken met hydraulisch aangedreven werktuigen (cirkelmaaier, veegmachine, hydraulische hamer, et cetera) zijn de machines uit te rusten met een dubbele tandwielpomp en zijn er meerdere dubbelwerkende functies mogelijk.
Voor werkzaamheden in gebouwen zijn de twee dieselvarianten uit te voeren met een geïntegreerde roetfilter. Deze filter reduceert de uitstoot met ruim 90%, wat het werkklimaat ten goede komt. Daarnaast zijn de skids uit te voeren met een cycloon filter zodat de luchtfilter minder snel zal vervuilen en langer meegaat.
 
Talloze toepassingsgebieden
Bij deze compacte krachtpatser gaat het niet alleen om het tillen van zand, beton of zakken cement op een bouwplaats. De skidsteer doet zijn werk in alle sectoren. Voor hoveniers door het transporteren van grond, planten of tegels. Bij recycling bedrijven, houdt de skid de vloer onder transportbanden schoon. Vanwege de compacte afmetingen kan de skid steer op plaatsen komen waar andere machines niet kunnen komen.
Bij gemeenten is de machine een waardevol hulpmiddel bij het onderhoud van onder andere smalle paden. Met werktuigen als een onkruidborstel, veegborstel of sneeuwschuif, vervangt de skid meteen een aantal andere machines. Ook in de bouw & sloop bewijst de kleinste GIANT zijn waarde. Niet alleen door het afvoeren en vervoeren van diverse ladingen, maar tevens voor sloopwerkzaamheden door het gebruik van een hydraulische hamer. Vanwege zijn lage gewicht is het mogelijk om de machine binnen in een gebouw te gebruiken om te breken en slopen. 
 
TOBROCO-GIANT, www.tobroco-giant.com