Eerste schetsen nieuwe Sprinter

Artikel delen

Mercedes-Benz gaat op 6 februari de geheel vernieuwde Sprinter presenteren aan de vakpers. Dat gebeurt in Duisburg en GWW Totaal is erbij. Hoe de nieuwe versie van de grote bestelwagen er precies uit komt te zien is nog niet zeker. Wel zijn er al enkele
 
Uit die schetsen komt een eigenzinnig – en volgens sommige journalisten zelfs ‘sensueel’ – design te voorschijn. Daarmee borduurt Mercedes-Benz verder op de ontwerpprincipes die zijn aangegeven in het futuristische adVANce-initiatief. Eind 2016 liet Mercedes-Benz daarmee zien, hoe het denkt in te spelen in te spelen op trends als digitalisering en verstedelijking. Bij de Sprinter moet dat straks terug te vinden zijn in de vele elektronische rijassistenten en connectiviteitsopties. De nieuwe Sprinter moet dit voorjaar op de markt komen.
Voor de Duitse autofabrikant is de Sprinter een prestigeproject. Sinds de introductie in 1995 zijn er meer dan 3,3 miljoen exemplaren van verkocht. Ook in ons land scoort de Sprinter goed.
In de volgende editie van Materieelnieuws doen we uiteraard uitgebreid verslag van de nieuweling.
 
Mercedes-Benz, http://bit.ly/2xunOVm.