Elektrische trilplaat van Wacker Neuson

Artikel delen

De Zuid-Duitse machinefabrikant Wacker Neuson komt naar deze Intermat met een volledig elektrisch werkende trilplaat van het vooruitlopende type. De AP1850e is volgens Wacker Neuson’s verkoopdirecteur Alexander Greschner de eerste elektrisch aangedreven trilplaat ter wereld.
 
Eerder al presenteerde het bedrijf een innovatieve elektrische stamper (AS30e en AS50e) met verwisselbare accu. Handig is dat op de nieuwe trilplaat AP1850e diezelfde accu’s zijn te gebruiken, zodat uitwisseling gemakkelijk wordt en de echte werktijd van deze apparaten daarmee kan worden verlengd. De innovatieve trilplaat gaat meteen na Intermat in de verkoop, zo belooft Greschner.
Met de verwisselbare en ter plekke oplaadbare accu moet een uur lang continu kunnen worden getrild. Wacker Neuson zet vol in op elektrisch. Het bedrijf wil uiteindelijk alle machines en gereedschappen via accu’s aandrijven.
 
Wacker Neuson, www.wackerneuson.com.