Liebherr toont moderne A914 op banden

Artikel delen

Naast hijskranen, wielladers, grote dumpers en dito graafmachines laat Liebherr op Intermat 2018 ook een redelijk compacte graafmachine op banden zien: de A914 Litronic. Deze nieuwkomer met een al vele jaren gebruikt nummer (google de A914 maar eens!) heeft een moderne Stage IV motor, die met behulp van onder andere AdBlue aan de emissie-eisen voldoet.
 
Deze dieselmotor levert 105 kW (143 pk) vermogen en dat moet volgens de bouwer een grote uitbreekkracht geven. Hij is dan ook speciaal bedoeld voor het zwaardere grondverzet, wegenbouw, pijpen leggen enzovoort. De machine heeft afhankelijk van de configuratie een eigen gewicht tussen 14.900 en 17.200 kg. Het Liebherr Power Efficiency systeem (LPE) moet zorgen voor optimale controle van alle vermogensprocessen en zorgt er tegelijkertijd voor dat het brandstofverbruik zeer laag is.

Liebherr, www.liebherr.com.