Precisieplaatsing van los-gestorte materialen

Artikel delen

Al jarenlang houdt Wesseler-Oude Booyink zich bezig met werkzaamheden in de recycling en het grondverzet. De firma uit Enschede richt zich op gespecialiseerd grondwerk, zoals grondzuigtechniek en precisieplaatsing van los-gestorte materialen door de Stoneslinger.

“We zijn altijd bezig met nieuwe innovatieve ontwikkelingen”, zegt Joke Oude Booyink. “We waren in 2004 één van de eerste bedrijven in Nederland met een grondzuigauto en hebben hiermee de afgelopen jaren ruime kennis en ervaring opgedaan. Werkzaamheden variëren van het leegzuigen van kruipruimtes, kelders en silo’s, dakgrind zuigen, kabels en leidingen schadevrij blootleggen tot boomwortels vrijzuigen, en het op afstand zuigen (tot wel 100 meter) op moeilijk bereikbare plekken. Vaak moet de vrijgezogen ruimte weer aangevuld worden met zand of isolatiemateriaal, zoals schelpen. Dit gebeurt met de blaasauto of met de Stoneslinger. Met onze Stoneslinger kunnen wij los-gestorte materialen op afstand plaatsen en/of verspreiden. Ook kunnen taluds eenvoudig worden aangevuld; obstakels zoals omheiningen, sloten, bermen en schuttingen vormen geen enkel probleem. De Stoneslinger kan materialen tot een afstand van circa 35 meter plaatsen.”

Wesseler-Oude Booyink behoort ook met de Stoneslinger tot de pioniers in ons land. Sterker nog, de dochteronderneming Earthmoving Solutions importeert de opbouw uit Canada en vermarkt de Stoneslinger in Europa. Joke: “Door het geavanceerde ontwerp van de opbouw kan de Stoneslinger diverse materialen precies op de juiste plek lossen zonder gebruik van een laad-/graafmachine of kruiwagen. Daarnaast zijn we actief in de afvalmarkt en verwerken onder andere groen tot biomassa. Ons sterke punt is onze oplossingsgerichtheid; de klant belt met een probleem en wij bedenken een zo goed en efficiënt mogelijke oplossing.”

Wesseler-Oude Booyink, www.wobenschede.nl