SV60 nieuwste aanwinst Yanmar

Artikel delen

De serie compacte mini- en midigraafmachines van Yanmar is uitgebreid met een middelgroot exemplaar: de SV60. Deze 6 tons machine heeft volgens de bouwers een cabine die niet zou misstaan op een 8 of 10 tons machine en dat is vooral prettig nieuws voor de altijd wat grotere Nederlander.

De SV60 is uitgevoerd als buitendraaier, maar beschikt gewoon nog over een kleine draaicirkel voor compact werken. De midigraver wordt aangedreven door een nieuwe generatie Yanmar dieselmotor, in dit geval de 4TN84T. Deze heeft een elektronische aansturing, die veel brandstof moet besparen zonder aan werkkracht te verliezen, aldus de Japanse producent. De Europese première vindt net niet plaats op Intermat 2018, want het sinds 1 januari als Belgische importeur aangestelde Cebeko (Torhout) mag de nieuweling als eerste in België presenteren op de opendeurdag van zaterdag 21 april. In Nederland wordt Yanmar vertegenwoordigd door Geert-Jan de Kok uit Esbeek.

Cebekeo, www.cebeko.be.
Geert-Jan de Kok, www.geert-jandekok.com.