Robuust, eenvoud in bediening en hoge verdichtingskwaliteit

Artikel delen

Wirtgen Nederland staat dit jaar op de TKD met onder andere de compacte H5i en H7i grondverdichters van HAMM. Deze walsen zijn perfect voor bouwbedrijven en voor machineverhuur, omdat ze eenvoudig te bedienen zijn en ergonomisch optimale werkplekken bieden. Daarnaast overtuigen ze met een uitstekend klimvermogen, zeer goede rijeigenschappen en veel zicht vanuit de cabine.

Hun concept voldoet in alle opzichten aan de vereisten van compacte grondwalsen op een hoog niveau. Een hydraulische antislipregeling zorgt voor continue tractie. Deze constructieve truc is de basis voor de uitzonderlijk goede hellingsgraad en de grote bodemvrijheid van de twee modellen. De opnieuw ontworpen aandrijving heeft nog een voordeel: de twee grondverdichters zijn extreem kort. Dit geldt vooral voor de H 7i: op slechts 4,40 meter is het de kortste grondverdichter ter wereld in deze gewichtsklasse. In combinatie met de 3-punts knikverbinding en de zeer korte wielbasis zijn er ook zeer goede rij- en gebruikseigenschappen – een groot voordeel bij het verdichten op smalle bouwplaatsen.

Het dashboard is visueel en functioneel vergelijkbaar met de wereldberoemde tandemwalsen van HAMM, de HD CompactLine. De indeling van het stuurwiel biedt een duidelijk zicht en goede toegang tot het dashboard. De operatie vereist geen taalvaardigheid. Integendeel, elke greep komt voort uit de logische opstelling, het voor de hand liggende ontwerp en de duidelijke symboliek van de bedieningselementen. En lichtgevende knoppen zorgen voor onmiskenbare bediening, zelfs in het donker.

Een ander product waarmee Wirtgen Nederland op de TKD verschijnt is de Kleemann EVO zeefinstallatie. Net als de puinbrekers van de Kleemann EVO-serie, biedt de MOBISCREEN EVO-serie goede transportkenmerken, flexibele toepassingsmogelijkheden en hoge prestaties. Met de MOBISCREEN EVO zeefinstallaties legt Kleemann ook de nadruk op veiligheid en vergemakkelijkt het grote motorcompartiment het onderhoud en zijn andere serviceonderdelen gemakkelijk bereikbaar.

Wirtgen Nederland BV
www.wirtgen-group.com/nederland
Kavel: 245