Veldbloemen geven stad en landschap kleur

Artikel delen

Dat veldbloemen zo razend populair zijn in de grond-, weg- en waterbouw heeft alles te maken met hun lage exploitatiekosten, hoge belevingswaarde en biologische diversiteit. In sneltreinvaart nemen ze de rol van vaste beplanting in, want voor elke bodem en milieu is wel een mengsel te vinden met soorten die zich er goed thuis voelen.

U heeft keuze uit eenjarige of meerjarige en speciale laagblijvende, middenhoge of hoge vegetaties. Ze bloeien van de lente tot de eerste nachtvorst in oktober in steeds wisselende kleurschakeringen. Veldbloemen hebben de volgende voordelen:

  • Brengen kleur en geur in onze leefomgeving.
  • Geven heel veel variatie: er komen steeds andere soorten in bloei.
  • Stimuleren de biodiversiteit en dragen zo bij aan een gezonde bijen- en vlinderstand.
  • Zijn ten opzichte van vaste planten voordeliger in onderhoud.
  • Kunnen rekenen op een groot maatschappelijk draagvlak.

Vraag de gratis catalogus aan

In de nieuwe rijk geïllustreerde Veldbloemencatalogus van zaaizaadbedrijf Advanta vindt u meer dan 50 mengsels voor landschapsverfraaiing, natuurontwikkeling en verrijking van de biodiversiteit, compleet met soortsamenstelling en handige tips en tricks voor aanleg en beheer.

Vraag hem gratis aan op www.advantaseeds.nl/catalogus