Bezoek Engcon Nederland op de TKD

Artikel delen

Engcon Nederland staat ook dit jaar weer drie dagen lang op de TKD. Op 31 mei, 1 & 2 juni verwelkomen we u graag op stand 244, vlakbij de ingang. We pakken dit jaar groots uit met een twee keer zo grote stand als vorig jaar! En we onthullen voor het eerst een nieuwe innovatie waarmee u nog meer plezier kan halen uit onze producten.

De TKD is voor u de ideale gelegenheid om kennis te maken met de kracht van engcon. Op onze stand staan onder andere twee demokranen, waarmee we u de kwaliteit van onze producten laten zien. Natuurlijk geven we u ook de kans om onze nieuwste systemen zelf te proberen.

De eerste demokraan is een Liebherr A916, beschikbaar gesteld door Wynmalen & Hausmann. Deze kraan is uitgerust met een dubbele QS60 snelwissel, het DC2 besturingssysteem, MIG2 ergonomische joysticks en ons nieuwe EC-Oil systeem. Met EC-Oil zorgen we dat het aan- en afkoppelen van hydraulische uitrustingsstukken een fluitje van een cent wordt. Met een paar simpele handelingen kan de machinist wisselen van uitrustingsstuk, zonder daarvoor de cabine te verlaten. De dubbele QS60 snelwissel op deze kraan is extra bijzonder, omdat beide gekoppeld zijn aan het EC-Oil systeem. Zo kunt u zien hoe makkelijk het is om snel en efficiënt te wisselen tussen ophangingen.

De tweede demokraan bij onze stand is een Neuson EW65, beschikbaar gesteld door Arie Atlas. Deze machine is uitgerust met een EC206, welke vast gemonteerd is aan de kraan. Onder het draaikantelstuk kunt u de QS45 snelwissel met EC-Oil uitproberen. Op deze kraan kunt u zelf aan de slag en voelen hoe het is om met engcon producten te werken. Maak gelijk van de gelegenheid gebruik om onze egalisatiebalk, Zweedse graafbak en sorteergrijper met EC-Oil te proberen.

QSC

Bijzonder is dat u op onze stand ook ons nieuwe QSC vergrendelsysteem kan zien. De wijze van bediening en de plaats van de vergrendelknoppen voor snelwissels verschillen per fabrikant en per model machine. Dit werkt onnauwkeurigheid in de hand en kan zorgen voor onveilige situaties. engcon staat voor veilig werken en introduceert mede daarom deze nieuwe standaard voor vergrendeling. Te gebruiken op ieder systeem, iedere kraan en iedere snelwissel. Hiermee maken we het bedienen van de snelwisselfunctie niet alleen veiliger, maar ook makkelijker voor de machinist. Die hoeft nooit meer te zoeken hoe de snelwissel in de machine werkt.

Stel uw vragen!

Ervaren machinisten Anne Harmsen van Gebroeders Harmsen en Eric van Hout van Andre Weijers GWW staan bij de demokranen om u op weg te helpen als dat nodig is. U mag ze het hemd van het lijf vragen over hoe het is om met de producten van engcon te werken. Beide doen ze het dagelijks, met veel plezier.

Wij hebben er ontzettend veel zin in en willen u graag ontmoeten op ons stand! Kom langs, maak een testdrive, en geniet van de gezellige, gele engcon sfeer. Tot dan!