Nieuwe Bobcat producten debuteren op Intermat 2018

Artikel delen

Op Intermat 2018 presenteert Bobcat voor het eerst een breed scala aan nieuwe producten op de beurs. Dit zijn onder andere Bobcats spannende nieuwe R-serie compacte graafmachines van 2-4 ton voor de markten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), die een ongeëvenaarde combinatie bieden van hoge prestaties, waar Bobcat apparatuur bekend om staat, en een superieure machine-bestuurbaarheid.

Naast de introductie van de nieuwe producten viert Bobcat de 60e verjaardag van de wereldberoemde Bobcat schranklader op Intermat. In de afgelopen zestig jaar heeft de inzet van Bobcat voor uitstekende kwaliteit, vakmanschap en innovatie het bedrijf geholpen om zijn positie als wereldleider te behouden, met als resultaat dat één op de twee schrankladers die momenteel verkocht worden van Bobcat komt.

Op Intermat presenteren de nieuwe compacte graafmachines de nieuwste fase in de diversificatie van het Bobcat-portfolio die de afgelopen decennia heeft plaatsgevonden. De nieuwe R-serie is een uitstekend voorbeeld van hoe het bedrijf het echte Bobcat-DNA en uitgebreide expertise heeft samengebracht bij het maken van de nieuwste producten in het Bobcat portfolio en daarmee de industriestandaard herdefinieert.

Oplossingen voor elke toepassing

Om beter te beantwoorden aan de verwachtingen van klanten, demonstreert Bobcat op Intermat oplossingen voor vrijwel elke toepassing. Georganiseerd rond een centraal display dat de 60e verjaardag viert (met de historische Bobcat Clark 825), worden op de Bobcat stand in Hal 5b belangrijke toepassingsgebieden gepresenteerd, waaronder materiaaltransport, grondverzet (gedomineerd door de nieuwe R-serie graafmachines), landschapsarchhitectuur, sloop en wegwerkzaamheden. De laders, graafmachines, verreikers en aanbouwproducten van het bedrijf zijn rond deze gebieden georganiseerd om klantbehoeften te demonstreren. En niet te vergeten worden in de respectievelijke gebieden Doosan Portable Power (DPP)-luchtcompressoren, verlichtingssystemen en generatoren getoond. Daarnaast worden er opwindende liveshows gegeven op het demonstratieterrein van het bedrijf in de buitenlucht, die traditioneel een van de hoogtepunten van Intermat zijn.

Naast de nieuwe R-serie graafmachines kunnen bezoekers van de stand en het demonstratieterrein buiten de nieuwste aanwinst van het toonaangevende Bobcat assortiment laders zien – de hoogwaardige T870 compacte rupslader met torsievering. Een andere nieuwkomer op de Intermat is de TL30.70 compacte verreiker, die een maximale hefcapaciteit van 3 ton en een maximale hefhoogte van bijna 7 meter biedt. Intermat laat ook zien waarom Bobcat een leider in aanbouwdelen voor laders is, met het meest uitgebreide assortiment op de markt. Er worden verschillende nieuwe aanbouwdelen geïntroduceerd, waaronder zelfnivellerende asfaltfreesaanbouwdelen en de nieuwe WS-SL20 sleuvenfrees.

De nieuwe R-serie herdefinieert de industriestandaard

De nieuwe serie van vijf compacte graafmachines, de E26, E27z, E27, E34 en E35z, biedt in zijn klasse de beste combinatie van hoge graafkrachten, uitstekende stabiliteit en soepele bediening van de werkfuncties met lage gewichten waardoor ze eenvoudig te vervoeren zijn. Uitstekende vorm en afwerking van de machine plus nieuwe baanbrekende ontwerpkenmerken zullen de nieuwe Bobcat R-serie uniek maken op de markt.

De R-serie maakt gebruik van nieuw ontwikkelde flexibele machineplatformen die verschillende configuraties van modellen en specificaties mogelijk maken om te voldoen aan een breed scala van toepassingen en behoeften van klanten. En terwijl de engineering en productiviteit naar ongekende hoogten zijn getild, heeft het ontwikkelingsteam van de nieuwe machines ervoor gezorgd dat het bestuurderscomfort en de functionaliteit aanzienlijk zijn verbeterd en deze machines de beste keus voor belangrijke toepassingen zijn.

Ondersteund door meer dan 30 jaar ervaring als een van de grootste spelers op de markt, is de nieuwe serie 2-4 tons compacte graafmachines ontworpen door het Bobcat European Innovation Center voor klanten in Europa. Verschillende innovaties zijn bijvoorbeeld de toonaangevende cabine met zicht rondom en de nieuwe joysticks met minimale inspanning die een nog beter bedieningsgemak en soepelheid van werkfuncties bieden. De bestuurder profiteertTK tevens van maximaal vijf onafhankelijke hydraulische hulpcircuits en een nieuw ‘Selectable Auxiliary Control’ (SAC)-systeem, uniek in de branche, voor aanpasbare joystickbedieningen. Het nieuwe E26-model omvat een revolutionair Cylinder-Inside-Boom (CIB) ontwerp voor maximale bescherming van de hydraulische cilinder.

Nieuwe T870 compacte rupslader

Het nieuwe onderstel met torsievering en 5 koppelingen van de T870 beperkt schommelen tot een minimum wanneer een lading hoog wordt getild of bij het uitvoeren van nivelleringswerkzaamheden. Het nieuwe Bobcat onderstel biedt compromisloze prestaties en comfort. Een extra koppeling op de achteras stabiliseert het systeem om schommelen of stuiteren te verminderen en de productiviteit te verhogen.

De T870 met torsievering biedt 10% meer hefvermogen dan het vorige model met rolophanging. De machine is leverbaar met een groot aantal standaard en optionele voorzieningen en in een groot aantal configuraties om aan de emissie- en specificatie-eisen van alle markten in Europa, het Midden-Oosten, Afrika, Rusland en het GOS te voldoen.

Nieuwe TL30.70 compacte 7m verreiker

De TL30.70 biedt een uitstekend kosteneffectief alternatief voor de grotere 7 meter-modellen, met name in situaties waar de werkruimte beperkt is en er meer wendbaarheid nodig is. Bobcat heeft met het nieuwe model het assortiment verreikers compleet gemaakt – alle in Frankrijk gemaakt.

De TL30.70 biedt voortreffelijke prestaties met een maximaal bereik van 4 meter bij een belasting van meer dan 1 ton. Op de maximale hefhoogte kunnen gebruikers tot 2 ton heffen, voldoende om in de meeste gevallen een pallet met zware bakstenen te plaatsen. De compactheid en stabiliteit van de TL30.70 maakt deze machine perfect voor snel oppakken en verplaatsen of om materialen in woning- en commerciële bouwprojecten naar boven te brengen. De TL30.70 verreiker is een zeer kostenefficiënte oplossing (ideaal voor, maar niet beperkt tot verhuurbedrijven) – met name als hij uitgerust is met een 75HP-motor (zonder AdBLue / DPF).

Bobcat aanbouwdelen en onderdelen: complete oplossingen voor alle toepassingen

Bobcat benadrukt op Intermat 2018, zowel in het statische display als op het demonstratieterrein, dat het bedrijf marktleider is op het gebied van aanbouwdelen voor laders. Er zullen verschillende nieuwe Bobcat aanbouwdelen geïntroduceerd worden op Intermat, waaronder twee nieuwe toevoegingen aan het huidige assortiment van zelfnivellerende asfaltfreesaanbouwdelen – de asfaltfrezen PSL50 (50cm breed) en PSL120 (120cm breed) – voor gebruik met Bobcat high-flow compacte laders.

Bobcat biedt klanten veel voordelen in de markt van aanbouwdelen, zoals de ‘one-stop-shop’ benadering van het bedrijf; de serviceondersteuning van het enorme Bobcat dealernetwerk en goedkeuring door technici, zodat alle Bobcat aanbouwdelen gegarandeerd geoptimaliseerd zijn voor efficiëntie, prestaties en een hogere productiviteit.

Tot slot mogen bezoekers het historische display van de Bobcat Clark 825 zeker niet missen. Deze opmerkelijke machine is aanwezig om het erfgoed en de toewijding van het bedrijf aan zijn klanten te illustreren. Hoewel de machine 40 jaar oud is, is hij volledig functioneel met originele onderdelen van Bobcat – klaar om elke klus te klaren.

Jemylia Raimbault, Senior Marketing & Training Director in EMEA, licht toe: “Intermat 2018 geeft Bobcat EMEA de mogelijkheid om per toepassing te laten zien hoe relevant onze machines zijn om de dagelijkse uitdagingen van de bestuurder het hoofd te bieden. Hierbij kan het gaan om ruige omgevingen waar uitval simpelweg niet aanvaardbaar is, gebieden met beperkte toegang of werkzaamheden waarbij een ongelooflijke verscheidenheid aan taken vereist is, dat wil zeggen aanbouwdelen. Bobcat machines zijn berekend op hun taak, ze zijn sterk, wendbaar en veelzijdig.”

Ga voor meer informatie over Bobcat en Bobcat-producten naar www.bobcat.com