31 cirkels tulpen

Artikel delen

In het centrum van Hoofddorp bloeien 31 cirkels van tulpen. Zij symboliseren de 31 woonkernen die Haarlemmermeer na 1 januari 2019 heeft. De tulpen zijn beschikbaar gesteld door Keukenhof en de gezamenlijke hoteliers van Haarlemmermeer.

Photocredit: Keukenhof / Laurens Lindhout

De tulpencirkels zijn in het najaar geplant door wethouder citymarketing Adam Elzakalai, Keukenhof directeur Bart Siemerink en de hotelliers uit Haarlemmermeer. De cirkels symboliseren de 31 toekomstige woonkernen van de gemeente. Haarlemmermeer heeft nu 26 kernen, maar na de samenvoeging met Haarlemmermerliede & Spaarnwoude op 1 januari 2019 worden het er 31.

De tulpen zijn de gemeente Haarlemmermeer aangeboden door Keukenhof. De cirkels zijn in een vrolijke kleurenpracht tot bloei gekomen. Met deze actie bekrachtigen de gemeente, hotels, touringcarbedrijf en Keukenhof de samenwerking met de Keukenhof Hotel Express. De Keukenhof Hotel Express verzorgt direct busvervoer vanuit Haarlemmermeer naar Keukenhof. Met de fiets is Keukenhof via de Bloemenfietsroute (15 km) vanuit Haarlemmermeer goed bereikbaar.