Beste bedrijfsgebouw in Breda

Artikel delen

Aan de rand van Breda, in een groene omgeving, komt het nieuwe hoofdkantoor van de Krinkels Groep dat één geheel vormt met de natuur.

 

Als nieuw hoofdkantoor wenste Krinkels Groep een stressvrije, gezonde werkomgeving waarin het welzijn van de medewerkers centraal zou staan. Paul de Ruiter Architects ontwierp een transparant en energiezuinig gebouw met een hoogwaardig binnenklimaat. De groene parkomgeving van ruim 20.000 m2 bood de perfecte buitenruimte voor het duurzame ontwerp. In samenwerking met Buro Lubbers landschapsarchitectuur & stedenbouw heeft het bureau een modern landgoed ontworpen, waarin het landschap als het ware in dienst staat van het gebouw.

Niet alleen de glazen gevel zorgt voor een nauwe relatie tussen interieur en landschap. Ook zijn alle dakvlakken voorzien van groene daken (Xeroflor) – een expertise van Mostert De Winter, onderdeel van Krinkels Groep – en is groen op diverse plekken naar binnen gebracht. Het gebouw bestaat uit twee lagen. Medewerkers en bezoekers komen binnen in een rond atrium, dat ruim daglicht ontvangt via het grote, transparante dak. Daar bevindt zich een forse boombak en weelderige groenwanden, eveneens een expertise van Mostert De Winter. De verdieping biedt een weids uitzicht over het zorgvuldig ontworpen landschap. Ook wordt het gebouw voorzien van diverse duurzame installaties. Het nieuwe hoofdkwartier won recent de BLAStprijs 2018 voor beste bedrijfsgebouw in Breda.