Uitbreiding hoofdkantoor Bredenoord met logistiek centrum

Artikel delen

Apeldoorn, 26 augustus 2018 – Begin september starten de voorbereidingen voor de bouw van een nieuw kantoor en logistiek centrum voor Bredenoord, leverancier van mobiele stroomoplossingen. Het nieuwe pand bevindt zich op een steenworp afstand van de huidige locatie en zal eind 2019 operationeel zijn. De nieuwbouw stelt het Apeldoornse familiebedrijf in staat om efficiënter en duurzamer te werken.

Groei en efficiëntie

Bredenoord heeft zich internationaal sterk ontwikkeld in het leveren van tijdelijke en mobiele energievoorzieningen en de afgelopen jaren meerdere vestigingen geopend. Om verdere groei te ondersteunen en klanten optimaal te bedienen is uitbreiding van het hoofdkantoor noodzakelijk. Het tijdelijk bijzetten van een kantoorunit lost op dit moment de hoogste nood op. Belangrijk speerpunt bij de nieuwbouw is het logistieke proces, dat essentieel is voor verdere groei van Bredenoord. Er is een nieuw, duurzaam gebouw en terrein ontworpen waar alle processen volgens de modernste standaard kunnen verlopen.

Ruimte

Innovatie op energiegebied is een belangrijk thema voor het 80-jarig bedrijf. In het nieuwe pand is meer ruimte om met multidisciplinaire teams duurzame energieoplossingen te ontwikkelen. Energieopslag is daar een recent voorbeeld van. Na de oplevering van het nieuwe pand krijgt de bestaande bouw een volledige upgrade, waarbij ook deze kantoren en werkplaatsen voldoen aan de laatste eisen op het gebied van onder meer werkcomfort. Algemeen directeur Jaap Fluit: “We willen een onderneming zijn waar letterlijk en figuurlijk ruimte is om te groeien. Het nieuwe pand en het verbouwde bestaande pand zullen plekken worden om elkaar te ontmoeten, te inspireren en samen te werken. En een goede werkplek zorgt voor creativiteit, werkplezier en, natuurlijk belangrijk voor ons, energie. Dit helpt ons het bedrijf in gezonde staat door te ontwikkelen en betrouwbare en vernieuwende stroomoplossingen naar onze klanten te brengen.

Bouwteam

Het ontwerp en de engineering van de nieuwbouw is in handen van architectenbureau Palazzo. In een bouwteam samen met bouwbedrijf Nikkels is het plan ontwikkeld waarbij Bredenoord na realisatie over een uitbreiding beschikt over ca. 5.000m² hal en 2.100m² kantoor. Het terrein wordt met 19.000m2 uitgebreid. De totale terrein oppervlakte bedraagt na uitbreiding 65.500m².