Van pop-up store naar pop-up park

Artikel delen

De Hongaarse designstudio Hello Wood heeft samen met de gemeente Budapest een vergeten openbare ruimte heropgebouwd met een pop-up park. Een zomers park met een ontspannen uitstraling dat 24 uur per dag gratis en voor iedereen toegankelijk is. Het tijdelijke park op zonne-energie ligt naast City Hall Park en is het nieuwste POP-UP-park van Hello Wood, een kortstondige stedelijke tussenkomst met opvallend straatmeubilair. De versie van dit jaar is geïnspireerd op de Middellandse Zee door het gebruik van olijfbomen en golfvormige zitplaatsen.

Het pop-up park van dit jaar diende zowel als een onderbreking van de zomerhitte, als een bestemming voor buitenactiviteiten. Geïnspireerd door de opkomende status van Boedapest als de Europese hoofdstad van sport in 2019, heeft Hello Wood samen met HardBodyHang gratis work-out-meubilair voor de straat ontwikkeld. Van tafeltennistafels tot voetbal en schaakborden: aan vermaak geen gebrek.

“Het park is 24 uur per dag open en voor iedereen beschikbaar: de reizende toerist die de stad binnenkomt vanaf het vliegveld, de zakenman die zijn lunch eet, lokale ouderen die elkaar ontmoeten maar ook voor daklozen is er plek,” aldus de initiatiefnemer. “We wilden dat het gevoel van democratie werd belichaamd door het pop-up park. Een unieke, gratis te gebruiken ruimte die werd samengesteld in samenwerking met de gemeente Boedapest die de kracht inzag om de ruimte tijdelijk te gebruiken tot de ontwikkeling ervan is voltooid.”

De ontwerpers installeerden kleurrijke golfvormige houten stoelen en structuren om van het pop-up park een uitnodigende ruimte te maken. Om het anders saaie, met keistenen omzoomde plein op te warmen, bracht Hello Wood palmen en olijfbomen binnen voor een mediterraan tintje. Zeilschermen bieden extra schaduw, terwijl lichtslingers ’s nachts een romantische twinkeling toevoegen. Bovendien heeft de Hongaarse startup Platio zonnepanelen geleverd aan stroomlaadstations. Bezoekers kunnen hun laptops en andere elektronische apparaten hier opladen. Het POP-UP Park is beschikbaar t/m oktober.

Bron: Hello Wood Beeld: BVA