Bezoek vakbeurs Recycling 20, 21 & 22 november 2018

Artikel delen

Vakbeurs Recycling richt zich op de gehele keten van afval, inzameling, transport, sorteren/opslag en verwerken/recyclen en speelt daarbij in op huidige thematieken uit deze schakels. Beursorganisator Easyfairs Evenementenhal wil aan de hand van dit vernieuwde concept de branche onder andere ondersteunen bij het behalen van de circulaire doelstellingen voor 2050. Naast een vernieuwde plattegrond is er tevens een nieuw Demoplein en wordt vakbeurs Asbestos gelijktijdig georganiseerd.

Vernieuwde plattegrond
Vakbeurs Recycling richt zich aankomende editie op de gehele keten van afval -> inzameling -> transport -> sorteren/opslag -> verwerken/recyclen.
Dit maakt dat het geen afvalbeurs is, maar een beurs waarbij samen met de bezoeker en exposanten gekeken wordt om van afval naar grondstof te gaan. De verschillende schakels binnen de (afval)keten zijn duidelijk doorgevoerd in de nieuwe plattegrond. Dit geeft de bezoeker een overzichtelijk beeld van de exposantenindeling en waar hij/zij zich bevindt in de afvalketen.

Het hart van de beursvloer wordt gedragen door twee kennistheaters, een innovatie paviljoen en kennispartners/brancheverenigingen. In het hart van de beursvloer wordt ook een omvangrijk randprogramma georganiseerd.

Buiten het hart van de beurs is een gedeelte ingericht voor Bouw- en Sloopafval Recycling en Schroot & Metaal Recycling. Op het buitenterrein bevindt zich het nieuwe Demoplein. Het gedeelte Bouw- en Sloopafval staat tevens in verbinding met vakbeurs Asbestos welke voor het eerst tegelijkertijd in Evenementenhal Gorinchem wordt georganiseerd.

Nederland circulair 2050
Organisator Easyfairs Evenementenhal heeft als doel om bezoekers van een vakbeurs een unieke beleving en een kijkje in de toekomst te bieden. ‘Visit the Future’. De kracht van Recycling zit in de combinatie van presentatie, demonstratie, ontmoeting en kennisdeling. Het doel? Elkaar inspireren en informeren over de recyclingbranche van nu én morgen, om in 2050 Nederland circulair te laten omgaan met alle afvalstromen.

Demoplein

Vanuit de wens en behoefte van professionals uit de industrie en bouw- en sloop sector wordt dit jaar voor het eerst een Demoplein gepresenteerd. Op dit Demoplein draaien machines én is materieel te zien van verschillende spelers op het gebied van grondverzet,- recyclingmaterieel en aanverwante vakgebieden.

Vakbeurs Asbestos

Asbestos is hét platform waar bezoekers de totaaloplossing op het gebied van asbest vindt. Met het oog op 2024, waarin alle asbesthoudende daken vervangen of verwijderd dienen te zijn, is een vakbeurs als Asbestos onmisbaar.

Kom ook naar vakbeurs Recycling of vakbeurs Asbestos! Bestel uw gratis tickets op www.recyclingvakbeurs.nl met registratiecode 71808004 of www.asbestosvakbeurs.nl met registratiecode 71882006