Duurzame methode voor groeiplaatsverbetering bij bomen

Artikel delen

Onder de naam Terra-fit heeft Wolterinck een innovatieve methode ontwikkeld voor optimale groeiplaatsverbetering bij (stads)bomen. Terra-fit is een duurzame methode voor groeiplaatsverbetering, bodemverbetering, beluchting bij bomen en bladluisbeheersing.

De groei en gezondheid van een boom begint immers bij een gezond bodem-ecosysteem. Vaak worden bomen in de stad gekapt in plaats van te kijken of deze nog te redden zijn. Een betere optie is om na te gaan waarom een boom het slecht doet. Grote kans dat de slechte conditie van een boom wordt veroorzaakt door een gebrek aan voedingsstoffen in de bodem, of de boom neemt de voedingsstoffen niet goed op. Een ander veel voorkomend probleem is dat de groeiplaats is verdicht.

De Vogt Geo Injector Trolly waarmee de Terrafit-mengsels worden toegediend, is een professionele machine die in staat is om zowel droge als vloeibare stoffen te injecteren op verschillende dieptes. Dit kan over een afstand van 100 meter vanaf de speciaal ontwikkelde Bio-compressor van Vogt. Deze methode brengt geen schade toe aan wortels, kabels en leidingen, vermindert de worteldruk en de aanwezige bestrating of verharding kan blijven liggen. De hoeveelheid druk (in bar) en de dosering van de bodemverbeteringsproducten zijn nauwkeurig te regelen.

Terra-Fit
www.terra-fit.nl