Schenking 25 bomenboeken

Artikel delen

Van den Berk Boomkwekerijen en NL Greenlabel hebben een partnerovereenkomst getekend. Van den Berk was nog geen partner omdat het bedrijf sinds jaar en dag voor de productcertificering met Milieukeur/Groenkeur werkt.

“Milieukeur/Groenkeur stelt de hoogste milieueisen aan de boomteelt en het Plantenpaspoort NL Greenlabel kon daar voor ons product niet zoveel aan toevoegen”, volgens Pieter van den Berk. Maar NL Greenlabel heet niet stil gezeten en een andere positie ingenomen door de intensieve lobby voor een groene en duurzame leefruimte. Ze hebben zich ook ontwikkeld tot een uitstekende ambassadeur voor de hele groene sector. Dat laatste, samengevoegd met het overduidelijke maatschappelijke belang, is een heel goede reden om als partner aan te sluiten, aldus Van den Berk. Om de samenwerking te bekrachtigen overhandigde Pieter van den Berk 25 bomenboeken aan Lodewijk Hoekstra. NL Greenlabel gaat deze naslagwerken gebruiken bij de lobby voor meer groen in de stad. Het partnerschap tussen NL Greenlabel en Van den Berk Boomkwekerijen was ook zichtbaar op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht. Van den Berk leverde bomen voor het creëren van een ‘Groene Stad’ op de beursvloer en is op het kennisplein aanwezig om vragen over de soortkeuze van bomen te beantwoorden.

Van den Berk Boomkwekerijen
www.vdberk.nl