Beleef techniek 2019: driedaags event over arbeidsmarkt 2020

Artikel delen

Op 11, 12 en 13 april 2019 vindt op het Bouw & Infra Park in Harderwijk ‘beleef techniek 2019’ plaats. Dit is een interactief seminar met als doel om werkzoekenden en jongeren enthousiast te maken voor een loopbaan in de bouw, infra & techniek. Beleef techniek 2019 is een initiatief van Komindebouw.nl en het Bouw & Infra Park.

Van links naar rechts, de iniatiefnemers: Michel van der Made, Erik Kerssies en Dennis Grimbergen.

Initiatiefnemers Michel van der Made, Dennis Grimbergen (beiden van Komindebouw.nl) en Erik Kerssies (Bouw & Infra Park) vertellen: “Veel bedrijven in de sector hebben moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. Tijdens beleef techniek 2019 creëren we een plaats voor ontmoeting tussen werkgevers en werkzoekenden/studenten en snijdt het mes dus aan twee kanten. Werken in de bouw, infra & techniek biedt zoveel meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht denkt. We willen veel aspecten laten zien én laten ervaren tijdens beleef techniek 2019.”

Gedurende de drie dagen presenteren meer dan honderd professionele, betrokken en bevlogen werkgevers uit de sectoren bouw, infra en techniek zich. Denk aan ingenieursbureaus, installatiebedrijven, aannemers en schilders, maar ook opleidingen, overheden en brancheorganisaties presenteren hun mogelijkheden. Dit doen ze op een beursvloer binnen, maar ook buiten door middel van interactieve demonstraties en workshops.


Over komindebouw.nl

Komindebouw.nl is een arbeidsmarktplatform dat staat voor een open arbeidsmarkt, waarbij werkgevers en kandidaten elkaar rechtstreeks kunnen benaderen zonder tussenkomst van uitzenders/detacheerders. Komindebouw.nl heeft zich als platform en onder andere via het voordeelpartnerschap van Bouwend Nederland ontwikkeld tot hét vacatureportal in de sectoren Bouw & Infra. Samenwerkend met de instroomcampagne ‘Je gaat het maken’ vanuit Bouwend Nederland laten men zien welke interessante toekomst er onder andere is voor jongeren in de bouw en infra.


Ambassadeurs

Bouwend Nederland, FNV Bouw & Wonen en CNV Vakmensen zijn ambassadeurs van beleef techniek 2019.

Programma

  • Donderdag 11 april staat in het teken van kennis delen tussen werkgevers. Er zijn topsprekers, workshops en genoeg momenten om te netwerken.
  • Op vrijdag 12 april worden studenten en leerlingen van het VMBO/MBO/HBO/TU uitgenodigd om vooral ‘zelf te komen beleven en ervaren’. Ook deze dag zijn er workshops en meet & greets met diverse werkgevers en ondernemers. Ook is deze dag geschikt voor iedereen die overweegt om zich te laten bij-, her of nascholen in de bouw, infra en techniek.
  • Zaterdag 13 april staat open voor alle geïnteresseerden, ook ouders met kinderen zijn dan van harte welkom. Test je eigen skills, kom naar de banenbeurs en ontmoet meer dan 100 topwerkgevers uit de sector.

Via de website: www.beleeftechniek.nl blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen en het programma en kun je je ook aanmelden als standhouder.