Twee modellen elektrische Avant

Artikel delen

De Avant e5 en e6 zijn volledig elektrisch aangedreven knikladers van de innovatieve fabrikant uit Finland. Dankzij hun elektromotoren zijn ze zeer geschikt voor werkzaamheden in gebouwen, loodsen, tunnels enzovoort.

De elektrische Avant e6 is bij uitstek geschikt als ‘manus van alles’ in loodsen, magazijnen, et cetera.

De beide Avants hebben op de werkplek geen enkele uitstoot en maken nauwelijks geluid. Wel bieden ze een vergelijkbaar comfort en eigenschappen als de 500-serie met dieselmotor. Het snelwisselsysteem en de multiconnector voor hydraulische aanbouwwerktuigen zijn dezelfde als voor alle andere Avant-modellen. Ook zijn de laders uit de e-serie uitgerust met het nieuwe Optidrive aandrijvingssysteem.

De Poclain-wielmotoren zorgen voor een hoge continue trekkracht in combinatie met het hoge koppel van de elektromotor. De rijsnelheid van de e-serie bedraagt 10 km/uuur. Het onderhoud is gering en omvat vooral de controle op de batterij en de hydraulische filter. Heeft de Avant e5 nog een lood-zuur accu, de nieuwe e6 werkt al met een duurzame lithium-ion batterij. Die kan versneld worden geladen.

http://www2.avanttecno.com/nl/knikladers/e-serie