8×8 met een GVW van 46 ton

Artikel delen

Op de Infra Relatiedagen 2019 presenteert TATRA Nederland voor het eerst de volledig opgebouwde TATRA Phoenix 8×8 met opbouw van Vossebelt. Deze 8×8 heeft op kenteken een wettelijk draagvermogen van 11,5 ton. Dat resulteert in een totaal GVW van 46 ton! TATRA is de enige fabrikant die af-fabriek een 8×8 kan leveren met een GVW van 46 ton.

Vanwege de grote stijfheid in het TATRA chassis, is er een speciaal lichtgewicht hulpchassis gecreëerd door Vossebelt. Dit speciaal ontworpen hulpchassis is 250 kg lichter dan een standaard hulpchassis. Dat komt het netto laadvermogen ten goede. Door te kiezen voor enkel luchtbanden heeft de TATRA Phoenix 8×8 minder rolweerstand in het terrein.
De 1e, 2e en 4e as zijn gestuurd, waardoor de TATRA Phoenix 8×8 een zeer kleine draaicirkel heeft. TATRA Nederland heeft al verschillende uitvoeringen van de TATRA Phoenix als demo voertuig beschikbaar, zoals een 8×6 en 4×4 versie. Met deze nieuwste 8×8 demo heeft de leverancier een gevarieerd demo park ter beschikking voor geïnteresseerden. Binnenkort zal er nog een tweede 8×8 voor demoritten beschikbaar komen.

TATRA Nederland
www.tatra.nl
Standnr. 704