Infra Relatiedagen 2019 valt in de smaak

Artikel delen

De twintigste editie van Infra Relatiedagen is op 5, 6 en 7 februari 2019 bezocht door 16.340 bezoekers. Dat zijn er ruim 300 meer dan vorig jaar. Onder alle bezoekers waren ook 410 studenten aanwezig. Uit een enquête onder studenten bleek dat ze de beurs beoordeelden met een 7.7. Ook exposanten waren positief over het beursverloop. Zo schreven meer dan 80 exposanten zich direct tijdens de beurs al in voor 2020-editie van Infra Relatiedagen.

Beursorganisator Easyfairs had de eerste beursdag van Infra Relatiedagen omgedoopt tot de ‘Toekomstdag’. Van dit nieuwe initiatief maakten honderden studenten van verschillende scholen gebruik. “We hebben erg veel positieve reacties gehad op de Toekomstdag, van zowel studenten als exposanten. Met dit initiatief maakten we de verbinding tussen het onderwijs en de praktijk. De studenten ontvingen na hun beursbezoek een enquête en daaruit bleek dat ze Infra Relatiedagen beoordeelden met een 7,7. Ze gaven onder andere aan dat het een beurs was waar ze gemakkelijk contacten konden leggen voor bijvoorbeeld stages. Ook waren ze onder de indruk van het aantal exposanten en ontvingen ze veel achtergrondinformatie over de deelnemende bedrijven”, zegt Kim Strijker namens Infra Relatiedagen.

Clustering positief ontvangen

Het aantal bezoekers nam dit jaar toe met ruim driehonderd. Met name beursdag twee werd zeer druk bezocht met ruim 6.500 vakprofessionals uit de grond-, weg- en waterbouw. Nieuw dit jaar was de clustering van alle zeven beurshallen per segment, waardoor bezoekers de beurs nog gerichter en efficiënter konden bezoeken. Hier heeft de organisatie veel positieve feedback op gehad van bezoekers. Strijker: “Het klopte deze editie allemaal: van de clustering van beurshallen tot de Toekomstdag, waar scholen gericht uitgenodigd werden om de vakbeurs te bezoeken. En wanneer de exposanten na afloop van de beurs ook nog eens aangeven dat ze een goede beurs hebben gehad, dan kijken we met ons team met een glimlach terug op Infra Relatiedagen 2019.”

Innovation Award

In totaal namen 374 exposanten deel aan Infra Relatiedagen 2019. Zeventien exposanten gingen de strijd aan om de felbegeerde Innovation Award te winnen. Uiteindelijk heeft zowel de bezoeker als de vakjury BAM Infra met het product ‘doorgronden met de digitale bril’ verkozen tot de winnaar. Het juryrapport luidde als volgt: ‘Deze innovatie combineert verschillende bronnen om een al decennia bestaand probleem voor de infra op te lossen; het inzichtelijk maken waar kabels en leidingen in de bodem liggen en onder meer graafschades voorkomen. De impact op het dagelijks werk in de infra is in potentie groot’. Op de tweede plek eindigde Van Rens mobiliteit met de veilige fietspaden en derde werd GBN Groep met hun innovatie Circuton.

De eerstvolgende editie van Infra Relatiedagen is op 4, 5 en 6 februari 2020 in Evenementenhal Hardenberg. Voor meer informatie: www.infrarelatiedagen.nl.

Volg ons ook op Twitter, Facebook en LinkedIn.