S100E Bobcat’s nieuwste schranklader

Artikel delen

Klein maar krachtig; zo zou je de nieuwe schranklader van Bobcat kunnen omschrijven. De S100E is zeer compact en hij kan daardoor gemakkelijk in krappe ruimtes manoeuvreren. Dat mede dankzij zijn radiale hefpad en korte wielbasis.

De nieuweling is 1.878 mm hoog, 2.262 mm lang zonder aanbouwdeel en 1.182 mm breed over de banden gemeten. Dat is behoorlijk compact. Maar de S100E heeft ook een nominaal hefvermogen van 457 kg en een kiplast van 915 kg. Dat is erg sterk.
Door zijn lage bedrijfsgewich – hij weegt inclusief bak slechts 1.860 kg – kan deze schranklader probleemloos worden vervoerd op een aanhanger. Dat zal velen aanspreken. Tegelijkertijd maken het motorvermogen van 18,2 kW bij 2.300 toeren en het hydraulische debiet de machine geschikt voor ruim dertig verschillende aanbouwdelen van Bobcat. Wisselen gaat snel en gemakkelijk dankzij het Bob-Tach™-systeem. De S100E heeft een geavanceerde elektronische bediening en is een comfortabele machine, waar de machinist vele uren achtereen in moet kunnen werken zonder concentratieverlies.

De machines van Bobcat worden geleverd door Inter-Techno uit Apeldoorn. Voortaan draagt ook Bobcat Zuid-Nederland uit Breda de naam van Inter-Techno. Beiden maken deel uit van de Inter-Rent groep.

https://intertechno.nl