Scholenwedstrijd ‘Het Beste Idee’

Artikel delen

Stichting De Groene Stad is ‘opdrachtgever’ van de 9e editie van de wedstrijd ‘Het Beste Idee’ van het Augustinianu. Dat is een middelbare school voor havo, atheneum en gymnasium in Eindhoven.

De school is opgericht in 1898 en daarmee de oudste van de stad. Bij de ideeënwedstrijd strijden teams van VWO-leerlingen tegen elkaar. Doel is het beste product voor ‘een maatschappelijke opdrachtgever’ te ontwikkelen. De opdracht is dit jaar: ‘bedenk een nieuw of verbeterd product dat de noodzaak van vergroening onder de aandacht brengt van verantwoordelijken voor de aanleg van openbaar groen’. Tijdens de wedstrijd doen de leerlingen waardevolle ervaringen op zoals het in teams creatief zijn, samen problemen tackelen, werken onder tijdsdruk, omgaan met aandacht van de media en budgetmanagement. Ook oud-leerlingen zijn enthousiast: ze bestempelen het project als leuk, leerzaam en nuttig.