Innovatie voor zeef-, meng- of verkleinwerkzaamheden

Artikel delen

Sinds 2006 verkoopt en verhuurd Gerlasco onder andere zeefbakken van het Finse merk ALLU voor aan de graafmachine en/of wiellader. Het bedrijf heeft in vier jaar tijd een Recyclebak ontwikkeld, die zowel als zeefbak of als verkleinbak is in te zetten.

Gerlasco heeft inmiddels ruim 3.000 keer zeef-, meng- en breekbakken op locatie aan het werk gezet. In overleg met de klanten zijn diverse zeef- , meng- of verkleinwerkzaamheden succesvol uitgevoerd. Door rechtstreeks contact en te luisteren naar de gebruiker op de bouwplaats is duidelijk geworden dat een bak meer multifunctioneel inzetbaar zou moeten zijn. Het resultaat is de Recyclebak. Deze is zowel als zeefbak (om bijvoorbeeld grond te zeven), als verkleinbak (om bijvoorbeeld hoogovenslakken te verkleinen), in te zetten.


Bij deze Gerlasco Recycle Bucket is het mogelijk om binnen 2 uur de bak om te bouwen van verklein- naar zeefbak en andersom. Hierdoor zijn de slijtdelen ook eenvoudig te vervangen, waardoor tevens de onderhoudskosten tot een minimum dalen. Dit alles is mogelijk door een door Gerlasco ontwikkeld koppelstuk dat is weggewerkt in het frame van de bak.

Gerlasco BV, www.gerlasco.nl