Tobroco-Giant gaat elektrisch

Artikel delen

Onze puur Brabantse producent van Giant machines, Tobroco uit Oisterwijk, gaat naar Bauma met twee nieuwe elektrische laders, drie nieuwe knikladers en een conceptversie van de nieuwe verreiker GT5048. Uiteraard wordt ook de overstap naar Stage V gemaakt.

Op de buitenstand toont Tobroco-Giant in totaal 13 recente modellen, van wielladers tot verreikers en schrankladers, samen met een breed scala aan aanbouwdelen. Het thema is veelzeggend: ‘Ontdek de wereld van Giant’.
Vanwege de wereldwijd groeiende vraag naar emissievrij werken worden twee compleet nieuwe elektrische wielladers in de 2.2 ton-klasse gepresenteerd. Het gaat om de G2200E X-TRA met zijn lage voorframe en de standaard G2200E met cabine. Beide machines zijn voorzien van een lithium-ion batterij met een minimumcapaciteit van 12,3 kWh. Door het compacte ontwerp, het ontbreken van lokale uitstoot en de minimale geluidsbelasting, zijn de elektrische wielladers ideaal voor het werken in gebouwen of op bouwplaatsen in stedelijke gebieden.

Met het G4500-gamma zijn vorig jaar de eerste modellen voorbereid op de komende EU Stage V emissienormen. Inmiddels staan de G1500 X-TRA, G2200 X-TRA en G3500 X-TRA klaar om in het segment van 1500 tot 3500 kg de vorige generatie te vervangen.

Later dit jaar wordt de succesvolle 4548 TENDO HD vervangen door de nieuwe GT5048. Op Bauma is daarvan een conceptversie te zien. De nieuwste technologieën zijn gebruikt om een moderne en tevens zeer compacte verreiker in de klasse van 2×2 meter te ontwikkelen. De GT5048 zal slechts 1,91 meter hoog en 1,65 meter breed zijn in vervoersstand, terwijl hij tot 4,8 meter kan heffen. De 36 kW (50 pk) sterke Kubota-diesel met katalysator (DOC) en roetfilter (DPF) voldoen aan EU Stage V.

www.tobroco-giant.com