Tijdelijk fietspad biedt veel voordelen

Artikel delen

In veel situaties kan het aanleggen van een tijdelijk fietspad grote voordelen bieden. Denk aan wegwerkzaamheden, waarbij het bestaande fietspad tijdelijk onbruikbaar is. Of andere werkzaamheden die de bereikbaarheid van een locatie per fiets of te voet tijdelijk onmogelijk maken.

Euro Tec legt tijdelijke fietspaden aan. Veelal volstaat het egaliseren van de ondergrond. Hierna legt het bedrijf vloerplaten die zijn gemaakt van gerecycled kabelgranulaat. De vloerplaten van 50 x 50 x 3 cm zijn zeer duurzaam, slijt- en stootvast en bestand tegen chemicaliën. Voordeel voor de aannemer of beheerder is verder dat de vloerplaten worden verhuurd. Wanneer het tijdelijke fietspad niet meer nodig is wordt deze weer gemonteerd en wordt alles opgeruimd.
Het tijdelijke fietspad is eigenlijk het optimale voorbeeld van circulaire infra. Er zijn weinig voorbereidingen nodig en het aanbrengen kan zonder zwaar materieel (dus minder CO2-uitstoot). Omdat de vloerplaten zijn gemaakt van gerecycled kabelgranulaat zijn ze ook duurzaam. De aanleg is ook goedkoper dan asfalteren of het gebruik van betonplaten.
De kunststof platen liggen koud tegen elkaar, waardoor er geen gevaarlijke overlappen zijn. De platen haken middels een groefsysteem in elkaar en kunnen daardoor niet verschuiven.

Andere toepassingen

De vloerplaten kunnen een stootje hebben, want Euro Tec gebruikt ze – in een andere uitvoering – ook om bijvoorbeeld een grasmat of vloer af te dekken bij evenementen, zoals een popconcert of beursterrein. Voor evenemententerreinen wordt de Euromat gebruikt, die 1,50 x 2,50 meter groot is. Onderlinge koppeling vindt plaats met behulp van stalen strips. Ook voor tijdelijke parkeerterreinen zijn deze platen prima inzetbaar.

Meer informatie: www.tijdelijkfietspad.nl

Aanleg tijdelijk fietspad.

Iedere plaat is voorzien van groeven voor een optimale verbinding met de andere platen.

Toepassing Euromat bij een evenemententerrein.