Garantieperiode bamboe terrasplanken naar 25 jaar

Artikel delen

De garantieperiode van het assortiment MOSO® Bamboo X-treme® buitenvloeren en gevelbekleding gaat naar 25 jaar. Dat meldt Moso International BV. Een complex Thermo-Density®-proces maakt de bamboe geschikt voor buitentoepassingen zonder het gebruik van fungiciden en pesticiden.

De technische eigenschappen van Bamboo X-treme® – zoals duurzaamheid, brandklasse en schimmelbestendigheid – zijn de afgelopen tien jaar door MOSO® getest. De certificering in de hoogste duurzaamheidsklasse bevestigt de kwaliteit.
Sinds de marktintroductie in 2009 is er eind 2018 wereldwijd meer dan 3 miljoen vierkante meter MOSO® Bamboo X-treme® geïnstalleerd bij openbare gebouwen en in particuliere tuinen. “In de afgelopen tien jaar hebben we vrijwel geen klachten gehad. Dit was voor ons de reden om een aantal van onze eerste projecten afgelopen zomer te onderzoeken. De staat van de planken is zo goed dat we hebben besloten de garantieperiode te verlengen van 10 naar 25 jaar”, zegt René Zaal, directeur en oprichter van Moso International BV.

Het bedrijf heeft voortdurend gewerkt aan het optimaliseren van het Thermo-Density® proces. De bamboe terrasplanken zijn wereldwijd populair vanwege hun technische eigenschappen, maar ook door hun uitstekende CO2-balans. Officiële levenscyclusanalyses (ISO 14040/44) tonen aan dat MOSO® Bamboo X-treme® producten CO2-neutraal of negatief zijn over hun gehele levenscyclus.

MOSO International B.V., www.moso.eu/nl