Speciale machines: huren of kopen?

Artikel delen

Voor de waterbouwsector biedt Knoop Rental geen gewone graafmachines voor de verhuur aan. Nee, u kunt bij dit bedrijf terecht voor amfibische graafmachines, ponton baggersets, baggerpompen, boosterpompen, (drijvende) leidingen, et cetera. Een totaaloplossing met eventueel begeleiding op de werklocatie.

Naast de waterbouwmachines heeft het bedrijf ook roterende rupsdumpers en tractors met dumpers voor transport op het land. Tevens verhuurt men diverse beun-/splijtbakken voor vervoer over water. Momenteel wordt de verhuurvloot fors uitgebreid met een nieuwe reeks werkboten die al voldoen aan de nieuwe normen die eind 2019 gaan gelden.

Huren of kopen?

Vaak is een specialistische machine in de huur iets duurder dan een goedkopere standaard machine. De efficiëntie met specialistische machines ligt echter veel hoger. Een goed voorbeeld is de roterende rupsdumper versus een vaste dumper. De roterende rupsdumpers kunnen vanuit elke positie lossen en laden. Zelfs op een dijk of smalle weg. Daarentegen moeten vaste dumpers veel manoeuvreren om hetzelfde te bewerkstelligen. Hierdoor ontstaat vaak bodemschade en is er ook veel tijdverlies.
De kwaliteit van de machines, duurzaamheid en bedrijfszekerheid speelt een grote rol bij Knoop Rental. Veel machines komen van dochterbedrijf Waterking, maar er worden ook DOP baggerpompen aangeboden die afkomstig zijn van Damen. De verhuurder beschikt over een zeer jong en kwalitatief hoogwaardig machinepark, waar iedere huurder voordeel mee doet.

Knoop Rental, www.knooprental.nl