Krachtige accumaaier voor de professional

Artikel delen

Steeds zwaardere toepassingen zijn inmiddels mogelijk met accumachines. Ze vervangen meer en meer brandstofmodellen in de groensector. Makita bouwt het LXT assortiment steeds verder uit en introduceert dit keer een 2×18 V grasmaaier; de DLM460.

Met accu’s werk je stiller en zonder brandstof schoner en goedkoper. Dát zijn de voordelen van een DLM460 ten opzichte van een benzinegrasmaaier. De DLM460 is uitgerust met een robuust stalen maaidek, heeft een maaibreedte van 46 cm en is geschikt voor gazons van 800 – 1600 m2. Deze professionele maaier heeft vijf hoogtestanden, met een bereik van 20 – 75 mm en bevat een elektronische en mechanische motorrem. Afval komt terecht in de vangbak van maar liefst 60 liter of is te mulchen met de standaard geleverde mulchplug.

De DLM460 bevat een krachtige en perfect uitgebalanceerde koolborstelloze motor, waardoor het opladen van je accu’s minder vaak nodig is. De maaier is uitgerust met een zogenaamde ‘Soft no Load’ in combinatie met ‘low noise mode’. Deze gecombineerde technologie meet tijdens het maaien hoeveel weerstand de motor ondervindt. Wanneer deze te hoog wordt, bijvoorbeeld bij hoog gras, dan wordt het toerental automatisch naar boven bijgesteld waardoor de motor makkelijker het werk kan verrichten. Is het gras lager en ondervindt de motor minder weerstand, dan gaat het toerental automatisch weer omlaag. Minder toeren betekent minder geluid en langer werken op één acculading. Met twee 18 V / 5,0 Ah accu’s kan er 45 minuten gemaaid worden. Beide accu’s zijn met de DC18RD duo snellader weer 100% vol in 45 minuten.

Dolmar/Makita
www.dolmar.nl