Overtollig regenwater opvangen en gebruiken

Artikel delen

Een gemiddeld tuinterras (circa 40 m2) moet bij een zware regenbui al gauw zo’n 1.600 liter water per uur afvoeren. Nu stroomt dat weg naar het riool of naar andere ongewenste plekken. Hoog tijd dus om overtollig regenwater van terrassen en aanbouwen, zoals veranda of tuinhuis, op te vangen en in drogere periodes terug te geven aan de grond. Maar hoe dan?

Wat moet ik in mijn tuin met al dat water in de tuin? De ACO RainBloxx is eigenlijk net een grote spons die je in de grond aanbrengt. De elementen zijn gemaakt van stevig drukvast steenwol. De structuur van deze steenwol is zo open dat ze bij een flinke regenbui enorm veel water kunnen bufferen. Als het weer wat droger is, wordt het geleidelijk in de tuin opgenomen. De RainBloxx 60 en 200 kunnen 36 liter per element bufferen en de RainBloxx Line 600 wel 115 liter per element!

Dus de oplossing is: het regenwater bufferen met ACO RainBloxx en later afgegeven aan de grond. Deze oplossing is goedkoper dan een aansluiting op het riool. Goed voor het klimaat en goed voor de portemonnee!

ACO, www.aco.nl