Investeren Compact Rent gaat door met order voor 60 Volvo machines

Artikel delen

In januari 2019 plaatste Compact Rent bij Volvo-dealer Rens de Bruijn B.V. een order voor 10 Volvo machines. Deze order is begin april uitgebreid met een bestelling van 50 nieuwe machines. De bestelling betreft een breed scala van machines uit de gehele Compactlijn van Volvo. Minigravers van 1,8 – 4 ton, midigravers van 5 – 9 ton en shovels van 4 – 10 ton.

Machinisten zullen veel noviteiten ervaren. De soepele bediening van de machine is reeds bekend. Bijzonder is het grote zicht vanuit de cabine op het werk. Hiermee wordt zowel het gemak voor de machinist als de veiligheid verhoogd.

Alle bedieningsfuncties zijn opgenomen in de twee joysticks. Dit resulteert in een geheel vlakke cabinevloer en optimale bewegingsvrijheid voor de machinist. De EC18E 1,8 tons minigraafmachine heeft een lange, in breedte verstelbare onderwagen, waardoor hij zeer stabiel in het werk is. Door de grote indring- en opbreekkracht is deze machine erg gewild bij zijn gebruikers. Alle machines zijn uitgevoerd met een hydraulische snelwisselaar, drie bakken en een sloopsorteer- functie. De grotere machines, vanaf 3,5t, zijn voorzien van geïntegreerde airconditioning. Een aantal machines zijn uitgerust met onafhankelijke maaikorffunctie.

Johannes van der Veer, mede-eigenaar van Compact Rent: “We hebben een lange relatie met Volvo. De kwaliteit en de productietijd van de Volvo-machines is erg goed en verder zijn het makkelijk te onderhouden machines met een hoge restwaarde. Daarnaast zijn we erg te spreken over de service en fijne samenwerking met Rens de Bruijn BV.”

Compact Rent is een gespecialiseerd verhuurbedrijf van machines en uitrustingsstukken voor de grond-, weg- en waterbouw . De vloot bestaat uit 350 machines, de strategie van Compact Rent is het behouden van een jonge vloot om aan de hoogste kwaliteits- en milieu-eisen te voldoen. Volvo sluit hier naadloos bij aan.