Voorkom wateroverlast en verdroging

Artikel delen

Met Hydrorock® wordt wateroverlast op straat voorkomen, het rioolstelsel ontlast èn verdroging van gronden bestreden. Dankzij slim design en milieuvriendelijk materiaalgebruik zijn de oplossingen van Hydrorock® altijd reinigbaar, duurzaam en ecologisch verantwoord.

Hydrorock® biedt duurzame oplossingen waarmee bedrijfspanden, hele woonwijken maar ook straten en pleinen afgekoppeld worden van het rioolstelsel. Dankzij de ingebouwde geperforeerde buizen zijn de infiltratieblokken eenvoudig aansluitbaar op straatkolken en hemelwaterafvoeren. Ieder Hydrorock® infiltratieblok heeft een groot netto volume voor optimale bergingscapaciteit. Eén blok van bijvoorbeeld 360 liter volume kan maar liefst 340 liter water bufferen voor infiltratie- of drainagedoeleinden.

Ecologisch verantwoord

De infiltratieblokken zijn gemaakt van steenwol, een 100% natuurlijk materiaal. Het is bijzonder sterk en bestand tegen erosie door plant- en boomwortels en de ecologisch verantwoorde oplossing voor iedere ondergrondse locatie. Afhankelijk van het type en de plaatsingsrichting zijn de blokken geschikt voor toepassing in alle voorkomende verkeersklassen. Met de Hydrorock infiltratie oplossing kan watertekort en uitdroging van de grond zo veel mogelijk worden voorkomen. Flora en fauna genieten zo langer van kostbaar hemelwater.
Kortom; Hydrorock® voorziet in het snel en eenvoudig voorkomen van wateroverlast en eenvoudig afkoppelen van hemelwaterafvoeren en voorkomen van verdroging. Er is geen aansluiting op het rioolstelsel nodig en de plaatsing is eenvoudig en heeft een beperkte impact op grondwerk. Er is ook geen afschot nodig voor correcte drainage, het systeem is bestand tegen erosie door plant- en boomwortels en flora en fauna gedijen uitstekend op Hydrorock®. Het product is 100% milieuvriendelijk en is het groene alternatief voor kunststof infiltratiekratten,

Hydrorock International, www.hydrorock.com