Elektrische bestratingsmachine

Artikel delen

Probst presenteerde tijdens de Bauma 2019 ‘s werelds eerste volledig 100% elektrische VM-301-Greenline bestratingsmachine. Deze machine werkt op een innovatief oplaadbaar accusysteem. De machine werkt net als een conventionele dieselmotor, alleen maakt de VM-301 Green gebruik van oplaadbare Lithium-ion accu’s.

De oplaadtijd van deze accu’s is bij 230 volt circa 5 uur en bij 400 volt 2,5 uur. Met een tussentijdse oplading van bijvoorbeeld één uur lunchpauze kunt u circa zeven uur met de bestratingsmachine draaien. Er bestaat ook een optie om voor drie accu’s te kiezen, hiermee kunt u dan inclusief een tussentijdse oplading van één uur, wel twaalf uur draaien. De VM-301 bestratingsmachine is voorzien van een zeer ruime cabine, voorzien van alle gemakken. Het display geeft door middel van indicators onmiddellijk aan wat het accuniveau, rijsnelheid en de draaiuren zijn.

Nemaco Bouwmachines heeft tijdens de Bauma 2019 de eerste VM-301 Green in Nederland verkocht aan Bestratingsmachineverhuur.nl (BMV). Vanaf 2014 is D.I.P. BV gestart met Bestratingsmachineverhuur.nl, hét alternatief voor de bestratingsbranche om tegen geringe investeringskosten tóch over het gewenste materieel te (kunnen) beschikken. Naast de volledig elektrische RoadPrinter bestratingsmachine zullen zij eind dit jaar de beschikking hebben over de Probst Greenline. Voordelen van een elektrische bestratingsmachine zijn: géén brandstofverbruik, géén lawaai van een brandstof motor, minder onderhoud en vier keer sterker dan conventioneel. De Pobst VM-301 Greenline zal vanaf het vierde kwartaal van dit jaar te huren zijn bij Bestratingsmachineverhuur.nl.

Bestratingsmachineverhuur.nl (BMV), www.bestratingsmachineverhuur.nl