Drenotube bij de metro Barcelona

Artikel delen

Bij metro station Glòries / linea-1 in Barcelona is Drenotube® tussen de sporen aangebracht. Dit ter voorkoming van te veel water in de tunnels. De totale projectlengte is 1.200 meter.

Er is gekozen voor type DR370SN08ST6, omdat deze snel is te installeren en het een grote drainage capaciteit heeft. Door de intensive bezetting van deze metrolijn was het een groot probleem om dit project in een redelijke periode aan te brengen. De drainage moest aangebracht worden tijdens korte nachtelijk buitendienststellingen van 3 uur. Met Drenotube was het mogelijk om 90 meter per keer aan te brengen. De Drenotube is aangesloten op pompputten om het water af te voeren.
Aannemers zijn Ute Marina Glòries: Tecsa / Infesa. Ook in Nederland is Drenotube® al toegepast, bij baanvak Tiel – Kesteren, onder het inspectiepad voor extra drainage.

HTD, www.drenotube.nl