Uitreiking Green Light-Truck Award 2019

Artikel delen

Voor de tweede maal op rij wint de Isuzu D-Max de Green Light-Truck Award, de titel voor milieuvriendelijkste pickup van het Jaar. Deze wordt jaarlijks toegekend door het Duitse automagazine Verkhers Rundschau aan de pickup die als meest energie-efficiënt uit de test komt.

Tijdens de testen die plaatsvonden op verschillende types wegen, platteland, snelweg, stadsverkeer en onverharde wegen, werden alle comfortopties, zoals airco en verwarmde zetels uitgeschakeld; en werden er eventuele systemen ter brandstof besparing geactiveerd. Bovendien moesten alle voertuigen diverse parcours afleggen met 700 kg lading.

Bij de tests werd het reële brandstofverbruik en de CO2-emissie gemeten. Met een gemiddeld verbruik kwam de Isuzu D-Max als beste uit de testen met de laagste CO2-uitstoot en gemiddeld verbruik van 9,18 ltr op 100km. Dit resultaat leverde 810 punten op. De jury loofde de Isuzu D-Max ook omwille van zijn hoge laad- en trekvermogen alsook voor laagste nettogewicht, kwaliteit, prijs en cilinderinhoud. De eindscore van de geteste voortuigen is:
1 Isuzu D-max 810 punten
2 Toyota Hi-Lux 750 punten
3 Nissan Navara 714 punten
4 Mitsubishi L200 688 punten

Met deze Green Light-Truck Award bewijst Isuzu andermaal zijn positie als pickup specialist, met als corebusiness de ontwikkeling en productie van pickup trucks.

Isuzu Benelux
www.isuzu.nl