Opbouw boorwagen met HD en mixpompset

Artikel delen

Het realiseren van horizontale boringen voor het aanleggen van leidingen en buizen, zonder dat de weg daarvoor opengebroken dient te worden, vraagt specialistische apparatuur. Zo kwam Holland Drilling bij Bofram Techniek terecht. Zij vroegen aan Bofram om een HD en mixpompset te bouwen in een truck. De specialisten van dit bedrijf hebben vervolgens de complete boorwagen ontworpen en geproduceerd om de klant zo efficiënt mogelijk te laten werken.

Onder de houten vloer van de boorwagen is een groot waterreservoir aanwezig. Zo heeft het boorteam altijd voldoende water tot hun beschikking. De 500 L/min bentoniet mix- en pompinstallatie is voorzien van een vacuümsysteem en hydraulische haspel. Ook is de boorwagen voorzien van een verwarmde kantine. Daardoor heeft het team geen extra voorziening op locatie nodig.
Om op een veilige en stabiele manier in de boorwagen te komen is er een automatisch uitschuifbaar bordes ontworpen met een stabiele trap. Het bordes moest stevig zijn en van beide zijdes toegankelijk. Om te spelen met de beperkte ruimte zijn de twee trappen aan het bordes in- en uitschuifbaar, zodat ze daarna achter op de boorwagen automatisch kunnen inschuiven. Alle pompen en tanks zijn voorzien van niveaumeter. Dit om problemen bij drooglopen te voorkomen. Tevens worden foutmeldingen teruggekoppeld in besturing en waardes zijn uit te lezen op het display.

Gebruiksvriendelijk werken

Ergonomisch werken en milieuvriendelijkheid zijn twee pijlers die bijna elke organisatie hoog in het vaandel heeft staan. De specialisten bij Bofram denken graag mee aan deze pijlers. Om zoveel mogelijk brandstof te besparen heeft deze combinatie boorwagen en HD en mixpompset een laag energieverbruik. Daarnaast is gebruik gemaakt van een stille krachtbron, waardoor de werknemers en de leefomgeving waar wordt gewerkt profiteren van de geluidreductie.

Bofram Techniek BV, www.bofram.nl