Energie-efficiënte universele bronpomp

Artikel delen

Niet alleen in de privé sector speelt energie-efficiëntie een steeds grotere rol. Ook in professionele toepassingen wordt bij pompen rekening gehouden met lage verbruikswaarden. Wilo beantwoordt deze eisen met de ontwikkeling van de Wilo-Actun ZETOS. Deze bronpomp vormt een nieuwe standaard in zijn klasse – niet alleen uit oogpunt van energie-efficiëntie, maar ook voor de kosten over de levensduur van het product. De ZETOS wordt toegepast in het waterbeheer en de industrie als ook in de gebouwtechniek.

 

“Met een hydraulisch rendement van meer dan 84 procent is de Wilo-Actun ZETOS de efficiëntste in de klasse van bronpompen”, verklaart Wilo productmanager Philipp Malborn. Dit is mogelijk dankzij de geoptimaliseerde interactie tussen de relevante onderdelen van de pomp: “Het hoge hydraulische rendement is te combineren met de efficiëntie van onze permanentmagneetmotor. Dat zorgt voor een eersteklas systeemrendement.” Als aanvulling op de omvangrijke instelmogelijkheden van de meegeleverde frequentieomvormer kan het PM-motorsysteem met verschillende veiligheids- en regelingsfuncties individueel aan de desbetreffende toepassing worden aangepast.

De ZETOS is mede door de hoogwaardige materialen, de robuustheid en de aantrekkelijke prijs vrijwel universeel toepasbaar voor het verpompen en het transport van drink- of tapwater: “De constructie van het hydraulische systeem vereenvoudigt de (de)montage van de motor, die bijzonder geluidsarm is”, aldus Malborn. De nieuwe pompserie is over de gehele lijn robuust. Zelfs de standaardversie wordt geleverd in 1.4408/AISI roestvrijstaal: “De hoge robuustheid wordt gecombineerd met aanzienlijke materiaalbesparingen”, zegt Malborn. Daarmee is de Wilo-Actun ZETOS ontworpen voor continu bedrijf volgens de Standaard voor Boorgatpompen S1. Voor bijzonder agressieve media wordt bovendien een uitvoering in duplex-staal aangeboden.

Wilo, www.wilo.nl