Volledig elektrisch radiografisch maaien

Artikel delen

Machines4Green introduceert in de Benelux de Raymo Electric; een volledig elektrisch aangedreven radiografische maaier, die 4-4,5 uur kan maaien op een volle batterij. De machine is voorzien van het zogeheten Powerswap systeem. Men kan een reservecartridge meenemen, die thuis opgeladen kan worden, om gedurende de dag binnen een minuut te kunnen wisselen. Op deze manier is de machine optimaal inzetbaar. Daarnaast is het mogelijk een hybride cartridge te plaatsen met een batterij voor 2 uur werken, gecombineerd met een benzinegenerator die de batterij bijlaadt.

De Raymo Electric is bijzonder dankzij het Powerswap systeem waarmee men kan wisselen tussen volledig elektrisch en plug-in hybride aandrijving binnen een minuut. Hoe werkt dat precies? Raymo-machines zijn uitgerust met een compartiment, waarin een krachtbron geplaatst wordt (power cartridge). Deze cartridge kan een batterij zijn, voor een volledig elektrische aandrijving of een plug-in hybride set waarmee men kan kiezen tussen elektrisch of brandstofmotor.

Terwijl het volledig elektrische systeem de maaier van stroom kan voorzien gedurende 4 tot 5 uur, heeft het plug-in hybridesysteem een batterij die 2 tot 3 uur puur elektrische aandrijving biedt met de mogelijkheid de werktijd te verlengen door de motorgenerator in te schakelen. Op deze manier kan men bijvoorbeeld in een puur elektrische modus maaien in de vroege ochtenduren zonder overmatig lawaai, terwijl de motor later op de dag kan worden gebruikt, wanneer geluidshinder niet langer een beperking is.

De geringe hoogte van de machine van 51 cm maakt de machine bovendien heel geschikt voor het maaien onder zonneparken.

Machines4Green
www.machines4green.nl