Elektrische kniklader in productie

Artikel delen

In september is Tobroco-Giant gestart met de productie van de volledig elektrische G2200E X-TRA. De machine van 2,2 ton combineert het beste van twee werelden met de voordelen van een kniklader en een vrijwel geruisloze werking zonder uitstoot. Dit maakt de compacte wielladers heel geschikt voor het werken in gebouwen of stedelijke gebieden.

De G2200E X-TRA is standaard uitgerust met een 48V lithium-ion accu. Met twee afzonderlijke elektromotoren – 6,5 kW voor de aandrijving (rijsnelheid van 18 km/h) en 12 kW voor de werkhydrauliek – is er altijd voldoende vermogen om werkzaamheden precies uit te voeren. De G2200E X-TRA heeft een hefvermogen van 2.200 kg en is speciaal ontwikkeld voor extreem zwaar werk en werkzaamheden in de bouw en grondverzet.

Deze machine wordt geleverd met een lithium-ion accu met een capaciteit tot 520 Ah. Hiermee is één acculading voldoende om 8 uur te werken onder normale omstandigheden. Daarnaast wint de machine energie terug als deze uitrolt of van een heuvel naar beneden rijdt.
Deze lithium-ion accu’s gaan tot drie keer langer mee gaan traditionele loodzuuraccu’s. De G2200E X-TRA kan worden uitgerust met een ingebouwde lader van 40A of 60A, die een standaard 230V-voeding gebruikt. Daarnaast kunnen klanten op locatie kiezen voor een externe lader. Deze laders zijn verkrijgbaar van 150A en 300A, waardoor het mogelijk is om een accu binnen 30 minuten voor 50% op te laden.

Tobroco-Giant
www.tobroco.nl